Αρχική Χάρτης Πλοήγησης Αναζήτηση
 
3878 ( 161/20-09-2010)

 

Μετά την ψήφιση του Νόμου 3878 (ΦΕΚ 161/20-09-2010) με τον οποίο επαναφέρεται η εποπτεία του Μουσείου – Βιβλιοθήκης Στρατή Τεριάντ από τη Γενική Γραμματεία Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου στο Υπουργείο Πολιτισμού – Τουρισμού, ο Υπουργός κ. Παύλος Γερουλάνος υπέγραψε την από 05/11/2010 απόφαση, με την οποία κινήθηκε ήδη η διαδικασία για την ένταξη του Μουσείου – Βιβλιοθήκης Στρατή Τεριάντ στον τακτικό Προϋπολογισμό του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού αρχής γενομένης από 01/01/2011.
Ο Υπουργός Αναπληρωτής ΠΕΚΑ, Νίκος Σηφουνάκης, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για την όλη εξέλιξη, επεσήμανε ότι : «Με την απόφαση ένταξης του Μουσείου Τεριάντ στον προϋπολογισμό του ΥΠ.ΠΟ.Τ, εκτός του ότι ικανοποιείται ένα πάγιο αίτημα των φιλότεχνων της Λέσβου ανοίγει και ο δρόμος για την περαιτέρω ανάπτυξη του Μουσείου.
Ήδη η επιχείρηση σωτηρίας του Μουσείου βρίσκεται σε εξέλιξη. Δρομολογείται ο χαρακτηρισμός του κτηρίου που ο αείμνηστος αρχιτέκτονας Γ. Γιαννουλέλλη μελέτησε και η εκπόνηση της μελέτης για την ανακαίνιση του υπάρχοντος κτιριακού συγκροτήματος του Μουσείου, προκειμένου να προσαρμοστεί στις σύγχρονες μουσειακές απαιτήσεις, ώστε να προστατευθούν από τη φθορά τα μοναδικά εκθέματα – κειμήλια. Ταυτόχρονα θα πραγματοποιηθεί μικρή επέκταση του προκειμένου να καλυφθούν ανάγκες που δεν καλύπτονται από το υπάρχον συγκρότημα, όπως χώρος περιοδικών εκθέσεων και μικρών συνεδρίων – εκδηλώσεων, χώροι συντήρησης έργων κ.α. Επιπροσθέτως τα μοναδικά έργα που εκτίθενται θα τύχουν συντήρησης με ευθύνης του ΥΠ.ΠΟ.Τ.
Χαίρομαι που από την 1η Ιανουαρίου 2011 η ευθύνη λειτουργίας του Μουσείου περνά ξανά στο φυσικό του προϊστάμενο το ΥΠ.ΠΟ.Τ, το οποίο όπως με διαβεβαίωσε ο κ. Γερουλάνος θα μεριμνήσει άμεσα για την υλοποίηση του παραπάνω έργου".